Filip Polegubić

Sličice u džepu

Moj dolazak na Framu i što ona meni znači

kategorija:  | objavljeno u: 

Kako od malena sa svojim roditeljima idem na misu u 11:30 na Trsat, misu koju animiraju framaši, koji su mi uvijek bili pojam, moj dolazak na Framu bilo je samo pitanje vremena.

I tako pratio i ispratio mnoga sam, samo lica framaša ali uvijek sam osjetio to zajedništvo koje su širili… Sve dok jednoga dana, nisam odlučio krenuti na Framu, ni više ni manje nego kako bi im pomogao pjevati jer je glazbeni sektor bio u raspadanju. Iako radi pjevanja, ubrzo sam shvatio da je pjesma samo kap u moru koje se zove Frama. I tako je došlo vrijeme, hvala Bogu, da krenem u život i avanturu koja se zove franjevaštvo te da ovdje i ostanem. Mnogi se prvi put na susret boje doći, srameći se ili misleći kako su sami, no ne bojte se jer framaši jedva čekaju nekog novog da ga upoznaju te čine sve, naravno pozitivno, kako bi vas što prije i bolje zainteresirali za Framu. E pa tako je bilo i sa mnom. Kad sam došao prva osoba koja mi je prišla bila je naša cura koja je uskliknula ,,ukazanje“ (dakle prepoznaju vas i čekaju :)), a zatim framaši koji vam puni topline i komunikacije hrle u susret, a još vas ni ne poznaju. No svi smo to prošli, a mi novi krenuli smo na Inicijat te imali Primanja i time postali službeno framaši Trsata.

Malo po malo, došao je i područni novicijat tj. upoznavanje sa sv. Franjom u zajedništvu novih članova Frama Grada Rijeke. Nakon novih prijateljstava koja su se od samih početaka s Trsata proširila i šire, došlo je vrijeme mojih prvih Obećanja. E to je zaista posebno; naša Doli i ja odbrojavali smo dane od mjeseca siječnja do studenog kada su bila Obećanja.

Danas sam u Frami tri i pol godine i svaka su mi Obećanja poticaj i poziv da ono što Bogu obećam i izvršim, i time ne oplemenjujemo samo svoj vjerski i franjevački poziv već i čitav život.

Franjo sve više zauzima moje srce, a uz to i dan danas posjećivanje domova, mjesečni posjet obiteljima u potrebi, animiranje mise, molitve, susreti, prijatelji, franjevaštvo i zajedništvo kao i sve ostalo što Frama jest čini Framu posebnom zajednicom koju preporučam i tebi, mladi čovječe koji se osjećaš pozvanim krenuti. Ako ništa – dođi i vidi, mislim da ćeš biti oduševljen.

Filip Polegubić, Frama Rijeka – Trsat

Komentari

11 komentara na temu: Moj dolazak na Framu i što ona meni znači

 1. Ivan Anđelić kaže:

  To je naš jedan jedini jedinstveni FANATIK 🙂 !
  INAČE I PODRUČNI PREDSJEDNIK !
  BRAVO ! ! ! !

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Domagoj kaže:

  E, Šarmeru, baš lijepo svjedočanstvo, a vidim tu i jednu interesantnu sliku 🙂
  Sječam se i ja kad je bila ona rasprava da se pokrene opet pjevanje Framaša na misi. Eto uspio si to potaknuti svojom pojavom, a i do sad što si sve napravio u bratstvu-ti si dar ovoj zajednici.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. katarina zvanić kaže:

  voli te tvoja FRAMA TRSAT jako i zahvalni smo BOGA što te imamo ko brata Šarmeru naš! =)

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Petra Nickelback kaže:

  Moj dolazak na Framu…taj dan ce mi ostat u vjecnom sjecanju…jos kao mala djevojcica,preko brata sam cula za sv.Franju i franjevacku mladez,te rijeci su mi ostale duboko u mislima i svih ovih godina sam zudjela za njima…sada,napokon su mi se otvorila vrata Frame;moj se zivot skroz promjenio odkad sam postala dio te zajednice…mogu eci da sam zaljubljena u sv.Franju na nacin da poput njega zelim slijediti Krista,da po njegovom uzoru se svoje mogu predati Kristu…framasi koji me okruzuju moja su nova obitelj 🙂

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. jedna framašica kaže:

  dobro ne moraš sad tako u javnosti otkrivati moje probleme sa snom…….XD

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  • framaš25 kaže:

   ma najvažnije je da si ti tako super i draga osoba kad si pri sebi, a to što radiš u snu… nemam ja modrice 😛 hahaha

   Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. jedna framašica kaže:

  ja želim reći samo jednu stvar u vezi frame……….to je najbolja stvar i najbolje razdoblje u životu koje mi se dogodilo u mojih 18 godina…………:))))

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*