Prva obećanja Frame Mađarevo

kategorija:  | objavljeno u: 

Skoro prije dvije godine, točnije u rujnu 2009., počela se okupljati prva jezgra franjevačke mladeži u Mađarevu. Ne kažem da nije bilo i prije pokušaja (taj pokušaj je urodio i osnivanjem Frame u Novom Marofu), ali ovaj mali put od gotovo dvije godine doveo je dana 25. lipnja ove godine do prvih obećanja koja su dali Suzana Topolko, Drago Bečeheli, Morena Martan, Maja Sabolek i Melanie Matušin. Petero odvažnih mladih ljudi koji su poželjeli zaživjeti franjevački ideal!

Svetu misu pod kojom su dana prva obećanja predvodio je fra Ljudevit Maračić, provincijal Hrvatske provincije franjevaca konventualaca na poziv mjesnog duhovnog asistenta i župnika fra Igora Horvata. Fra ljudevit je naglasio važnost ustrajnosti kako ne bi pokleknuli pred izazovima današnjice i trajni rad na povezanosti unutar velike Franjevačke obitelji (osobito FSRa i susjednih Frama kao i cijelog Zagrebačog područja).

Pod misom su pjevali Apostoli mira, a kao dar novoobećanici su primili znak Tau i krunicu. Nakon svete mise, pred lijepim brojem framaša iz cijelog Područja, prikazana je prezentacija u kojoj se je Frama Mađarevo prvi puta javno predstavila okupljenima. Pjesma, druženje, razgovor i radost bili su neizostavni dio slavlja koje je zatim uslijedilo.

Potkraj večeri, nakon što su se svi razišli, pristupilo se je i prvim izborima u mjesnom bratstvu Frame Mađarevo. Za prvu predsjednicu odabrana je Suzana Topolko i na tom hrabrom koraku joj od srca čestitamo.

Obećanja su dar, ali i zadatak, radost, ali četo puta i žrtva. Ne treba klonuti, nego uvijek imati pred očima Onoga kojem je sv. Franjo tako nježno i s puno ljubavi tepao: Moj Bog i sve moje! Neka Bog blagoslovi prve franjevačke korake u župi Mađarevo!

fra Igor Horvat, duhovni asistent

Komentari

3 komentara na temu: Prva obećanja Frame Mađarevo

 1. Morena Martan kaže:

  Hvalaa.. :))

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. fra Ivan Penava kaže:

  Čestitam Framašima iz Mađareva i fra Igoru na trudu. Ovo pokazuje koliko još ima prostora u Hrvatskoj za nastanak novih Frama. Mi smo uz vas.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. svima vama od srca čestitam… ustrajte i ne bojte se što vas je za početak malo… ide step by step… na vama je temelj… molite, ustrajte i nedajte se… BVB
  mir i dobro

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*