VII. Križni put mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije [FOTO]

kategorija:  | objavljeno u: 

Kako to već tradicija nalaže, i ove godine je u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji održan križni put mladih. Datum je pao na jedan iznimno sunčan i ugodan dan, 25. ožujka. Kao i svake godine,  tako je i ove odaziv mladih bio na zavidnoj razini.

Procjenjuje se da je ove godine na križnom putu sudjelovalo oko 3500 mladih. Nakon polaska iz mjesta Lovas, uz nekoliko prehodanih kilometara stigli smo u Šarengrad, našu drugu točku. Tamo smo zajedno posjetili zajednicu Cenacolo, odnosno, zajednicu liječenih ovisničara. Zajedno uz pjesmu i ples, pozdravili smo se sa dragim dečkima, te nastavili dalje za Ilok.

Uz najpoznatiju rečenicu u povijesti križnog puta… Ne znate je? Ne brinite, upravo ćete saznati – “Maksimalo desno!” i nekoliko postignutih žuljeva, stigli smo na naše konačno odredište – Ilok!  Svetu misu smo proslavili u crkvi sv. Ivana Kapistrana koju je vodio naš biskup Đuro Hranić s vrlo poticajnom propovijedi.

Nažalost, došao je i trenutak odlaska. Sa velikom tugom, a istovremeno srećom i ljubavlju oprostili smo se i uputili kućama. Nakon prijeđenih 22 km, vratili smo se, ne samo s upalom mišića, nego i jačom vjerom u Boga.

A tu su i fotke s križnog puta koje će, vjerujemo, dočarati barem djelić vesele framaške atmosfere. I ove godine su se mogli čuti neki hitovi poput Pođimo zajedno, Ištite i dat će vam se, Primit ćete snagu, Silan Bog

Ina Cerovečki, Frama BelišćeZa komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*