Molitveni susret Frama grada Zagreba u Mikulićima

kategorija:  | objavljeno u: 

U subotu, 21.4.2012.,  Frame grada Zagreba okupile su se u Mikulićima kod dragih sestara klarisa. Primile su nas nasmijano i toplo. Započeli smo sa sv. misom koju je predvodio fra Ivan Penava te je odmah uslijedilo klanjanje. Sestre su nam pripremile prekrasnu meditaciju i sve nas zajedno sjedinile u žrtvi za našega Otkupitelja. Nakon klanjanja imali smo ih priliku i upoznati.

Nekima od nas bio je to prvi doticaj sa klarisama, pa smo im uputili mnogo pitanja o njihovim svakodnevnim zadacima, načinu na koji su dobile poziv i životu u samostanu općenito. Bile su vrlo pristupačne i vesele te su spremno odgovarale na sva pitanja, pa smo tako saznali da ih je u samostanu 17, da žive vrlo skromno i povučeno u molitvi, da svaka od njih ima svoja zaduženja, da vrlo malo spavaju jer im je zadnja molitva u ponoć, a na nogama su već u pola šest ujutro i mnoge druge zanimljivosti.

Pojedine sestre ispričale su nam kako su se odlučile baš za red klarisa, a druge su nam pričale o tome kako im je bilo u Frami. Da, da, ima i onih koje su mladost provele u Frami. Upoznali smo i sestru koja je navršila čak 100 godina, a drži se kao 20-godišnjakinja, baš nas je obradovala.

Pipremile su nam i puno hrane, na čemu smo im bili od srca zahvalni!  Kućama smo otišli sretni i punih želudaca.

Hvala dragim klarisama i svima koji su prisustvovali na susretu. Bilo je ispunjavajuće, zabavno i nadasve poučno. Zaključili smo da molitva čovjeka održava mladim, pa vas sve potičem da se predate molitvi kako bi zauvijek ostali mladi i srcem i tijelom, baš kao naše sestre klarise.

Ivana Jelačić – Frama Zagreb- Kozari Bok

 

 

Komentari

2 komentara na temu: Molitveni susret Frama grada Zagreba u Mikulićima

  1. Lela kaže:

    Žao mi je što nisam mogla prisustvovati. Idući put 😉

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Neven kaže:

    jako dobar tekst i jako dobra slika bravo framasa i framašiće koji su bili

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*