Prva primanja Frame Osijek V

kategorija:  | objavljeno u: 

U utorak, 22. svibnja, Zajednica mladih naše župe i službeno je postala dijelom Franjevačke mladeži. Ovom  velikom koraku prethodile su višetjedne pripreme u kojima su mladi učili o životu svetoga Franje, upoznavali se sa djelovanjem i članovima susjednih bratstava te rasli u zajedništvu  vjere.

Svečanost je predvodio fra Robert Ćibarić, područni duhovni asistent Osječkog područnog bratstva franjevačke mladeži, a mladi su zdušne molitve i pjesme uputili svome novome nebeskome zaštitniku, svetome Franji.  Središnji trenutak  večeri  bilo je radosno  „ Evo me “  koje su mladi po prvi puta izrekli na poziv Mateje  Đumić, predsjednice Osječkog područnog bratstva,  u pratnji Ane Nikolić, područne potpredsjednice. Na svečanosti primanja sestra Doroteja Krešić, duhovna asistentica mjesnoga bratstva predala je mladima Evanđelje, a svojim prisustvom podržali su ih župnik vlč Florijan Kvetek i kapelan Robert Kirhofer.

Ovim radosnim trenutkom zajednica Franjevačke mladeži dobila je 16 novih  članova s područja naše župe koji radosno iščekuju i  Obećanja kojima će postati punopravni članovi Franjevačke mladeži.

„ (…)  Iznad svega, Gospodine,

daj nam čisto srce i tijelo,

da možemo sijati radost gdje god prolazimo,

da se zauzimamo za dobro, a budemo protiv zla,

da pomažemo braći u kojima si ti prisutan,

da svaki dan činimo dobra djela

i da tako budemo što bliži tebi.   (…)  „

 

Katarina  Žiroš, Frama Osijek V

Komentari

Jedan komentar na temu: Prva primanja Frame Osijek V

  1. jelena kaže:

    Iskrene čestitke 🙂

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*