15. festival duhovne glazbe Framafest ”Pjesmom slavimo Gospodina”

kategorija:  | objavljeno u: 

Framafest je jedini festival duhovne glazbe na kojem učestvuju samo članovi franjevačke mladeži. U subotu 21.listopada 2012. u Sarajevu je održan je 15. Framafest na kojem su sudjelovale dvadeset dvije Frame od koji je jedna iz Hrvatske, šest iz Hercegovine i petnaest Frama iz Bosne. Kao i svake godine framaši sa svojim duhovnim asistentima su pripremili različite pjesme gdje su kritizirali svijet, pjevali o pravom Putu, slavili Boga i pjevali o ljubavi. Često govorimo kako nestaju dobri ljudi, gubi se prava vjera te se  moralne vrijednosti više ne nazivaju istinitim vrijednostima. Pogled na ovaj Framafest, na tisuću i dvjesto mladih, pokazuje nam upravo suprotno. U njima se krije radost, iščezli dobri ljudi koji otkrivaju pravu vjeru i vrijednosti.

Također treba spomenuti sav taj trud koji se krije  u pozadini pjesama, različite talente, ples, pjesmu, umijeće glume te radosne i glasne navijače koji su bratski navijali za sve Frame. Dodijeljene su nagrade za najbolji scenski nastup Frami Rami i za najbolji tekst Frama Posuški Gradac. Ovogodišnji pobjednik je Frama Jajce sa pjesmom ”Ti si moj smisao”.

Postoji izreka ” Tko pjeva dvaput moli”. Zamislite koliko bi svi molili kada bi stalno ”Pjesmom slavili Gospodina” kao mladi sa ovogodišnjeg Framafesta.

Adriana Drljepan, Frama Brestovsko (BiH)Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*