Obećanja Frame Vinkovci BSM

kategorija:  | objavljeno u: 

303834_460273240696888_2095365438_n

U predvečerje prije 3. nedjelje došašća 10 izrazito hrabrih i nadasve odlučnih framaša odlučilo je pred mnoštvom Kristovih sljedbenika izreći krucijalno ”Evo me” pozivu Krista i sv. Franje da raznose radosnu vijest po svijetu.  Sudbonosno ”Evo me” izrekli su u sumrak pred okupljenom zajednicom vjernika i pred najmočnijim oruđem ovog svijeta – križem!

Zajednicu vjernika, ujedno i svjedoka, činili su framaši iz osječke regije i mnoštvo vjernika koji su htjeli prisustvovati ovom događaju. Euharistija se slavila u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima, a druženje je nastavljeno u Domu kulture u Vinkovačkom Novom selu. Upriličen je tradicionalni domjenak kojim smo okrijepili promrzle framaše kako bi sa mirom mogli pogledati pripremljenu dramsku točku u izvedbi novopečenih obećanika pod imenom ”The Predstava”.  Predstava je trajala 1000 sekundi, odnosno 16 i pol minuta. Predstava, koju su framaši marljivo vježbali, dotakla je mnoga srca i privukla nove mlade u zajednicu Frame Vinkovci BSM.

20730_460270050697207_349293833_n

Vjerujemo i nadamo se da ćemo kao veseli navjestitelji Kraljevstva Božjeg koračati stazom života onako kako je to sv. Franjo činio po uzoru na evanđelje, te da ćemo na tom putu sa pjesmom susresti mnoge mlade koje će oduševiti naša vedrina i povjerenje u Boga i koji će tim istim, i nimalo lakim, putem  odvažno krenuti slaveći ime Kristovo svakim korakom, svakim udahom i svakim otkucajem svoga plamtećeg srca.

Luka Perić, Frama Vinkovci BSM

Komentari

4 komentara na temu: Obećanja Frame Vinkovci BSM

 1. Katarina kaže:

  ovo je lijepo napisano, svaka čast bivšom tajniku Luki Periću

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. fra Ivan Penava kaže:

  Imamo od jučer i novo vijeće!

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. fra Ivan Penava kaže:

  Lijepo, lijepo. A sad trebamo krenuti u novu framašku godinu, s novim idejama i planovima.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Ajiram Saram kaže:

  Sviđa mi se ploviti po tvojim rečenicama 🙂

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*