Glas iz Asiza – najava koncerta

kategorija:  | objavljeno u: 

32101036_700x700min_1

Jeste li već čuli za fra Alessandra Brustenghija? Ovaj 34-godišnji fratar, podrijetlom iz Peruđe, svojim predivnim glasom u posljednjih je godinu dana osvojio srca mnogih ljudi diljem svijeta. Glazba je oduvijek bila njegova ljubav pa se njome mislio i profesionalno baviti, no tada je osjetio svećenički poziv na koji je odlučio odgovoriti. Iako je glazba tada postala tek druga najvažnija stvar u njegovu životu, fra Alessandro je našao način da svoju ljubav prema glazbi ukomponira u ljubav prema Bogu.

Njegov talent prepoznao je  Mike Hedges, producent najpoznatiji po radu s grupom U2, i pozvao ga da u legendarnom londonskom studiju Abbey Road snimi svoj debitantski album Voice from Assisi (Glas iz Asiza). Album je objavila diskografska kuća Decca krajem prošle godine i polučio je veliki uspjeh na ljestvicama u Velikoj Britaniji. Trenutačno je aktualan njegov božićni album Voice of Joy (Glas radosti).

Zašto vam o tome pišemo?

Fra Alessandro će, u sklopu promocije božićnog albuma Voice of Joy, održati koncert u Zagrebu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u utorak, 25. 2. 2014. s početkom u 20 sati. Ako se javite u inbox službene Facebook stranice Franjevačke mladeži, možete dobiti poseban popust na ulaznice.

Ovdje možete poslušati njegovu izvedbu pjesme Alto e glorioso Dio (uglazbljena molitva sv. Franje pred raspetim u kombinaciji sa molitvom Absorbeat koju je Franjo često molio)

Ovdje možete pogledati prilog o njemu iz Dnevnika 3 na HRT-u

Komentari

2 komentara na temu: Glas iz Asiza – najava koncerta

 1. ksenija neralić kaže:

  nadam se da ću sutra biti na koncertu,bilo bi šteta to propustiti

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Gregorio kaže:

  Fra Alessandro zna pjevati i na hrvatskom 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=Jv9LfL3lOw4

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0Za komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*