VIDEO: Susret Frama grada Rijeke

kategorija:  | objavljeno u: 

Prvi framaški susret nakon Uskrsa u Rijeci bio je rezerviran za susret Frama grada Rijeke ili jednostavno, FgRi. Nakon susreta na Krnjevu krajem prošle godine i prije susreta na Trsatu u svibnju, domaćinstvo ovog susreta, koji se održao 21. travnja, pripalo je Frami Rijeka-Žabica.

Kao i svakog drugog petka na Žabici, susret je započeo misom u 19 sati koju je predvodio duhovni asistent, fra Antonio Lovrić. Susretu su prisustvovali i fra Nikica Devčić s Krnjeva te duhovni asistent OFS-a Žabica, fra Zlatko Šafarić.

Fra Zlatko imao je prigodni nagovor na početku susreta, u kojem je mlade potaknuo na aktivnost u Crkvi, da budu “živo kamenje Crkve”, kako to navodi sveti Pavao. Nagovor je bio i vezan uz temu FgRi: hod Crkve u povijesti kršćanstva.

Susret se sastojao od rada u skupinama u kojem su framaši trebali, uz pomoć predloženih izvora i uputa, izmisliti skeč ili pantomimu kojom će uprizoriti određeno vremensko razdoblje u Crkvi.

Tako je jedna grupa imala prikaz važnih događaja iz Isusova života, druga pozitivne strane kroz povijest (kao npr. mučeništvo i obnova svetog Franje), a treća negativne strane u povijesti (npr. simonija i nepotizam).

Posljednja, četvrta grupa imala je za iznijeti zaključak o Crkvi kao zajednici ljudi koji su grešni, ali koje ipak vodi Duh Sveti i zato su sposobni činiti velike i svete stvari.

Rad u skupinama, kao i izlaganje rada te kasnije druženje, protekli su u veselju i smijehu, tako da smo se svi složili kako je ovogodišnji FgRi bio uspješan.

Mir i dobro!

Andrina Debelić, Frama Rijeka-ŽabicaZa komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*