FOTO: Obećanja Frame Zagreb-Leopold Bogdan Mandić

kategorija:  | objavljeno u: 

Posebno važan dan za Framu Zagreb – Leopold Bogdan Mandić bio je 13. svibnja. Naše je bratstvo reklo Bogu svoje “Evo me” te obećalo da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje po primjeru svetog Franje. Četvero hrabrih i odvažnih te devet ustrajnih (plus jedan naknadno) odlučili su pred crkvenom zajednicom, roditeljma, braćom i sestrama iz drugih bratstava i našim Franjevačkim svjetovnim redom dati dio sebe, otvoriti srce kako bi dobili snagu slijediti Krista Franjinim stopama.

Koračajući prema oltaru te noseći malu lučicu u rukama svi mi smo postali ta lučica. Postali smo mala, tako sitna i gotovo neprimjetna lučica koja, s drugih 13 lučica, sija jačim sjajem. Zasjala je dokazujući kako svako novo svjetlo, koliko god maleno bilo, ima potporu drugih koji žele isto što i ona: sjati Kristu u vječnost.

U lijepoj propovijedi fra Mirko Varga Ljubić rekao je kako su četvero framaša koji prvi put daju obećanja pronašli nadahnuće kod nas desetero koji to činimo iznova, a neki od nas već više puta.

Ovo su mi bila druga obećanja, moja nova želja da ustrajem u onome što sam obećala prije godinu dana. Ujedno to smatram prilikom za nas desetero da popravimo ono što smo obećali, a nismo ispunili onako kako smo mogli. Na taj način dajemo primjer da Gospodin svakome pruža novu priliku da se odazove.

Ostala braća i sestre iz bratstva u nama vide uzor i zato je važno da u njima zapalimo želju da gore za Kristom i da jednog dana također stanu pred oltar izgovarajući: “Evo me!”. Taj put nije lagan, ali svatko od nas ima podršku od još 13 mjesnih suobećanika, nekoliko stotina suobećanika diljem Hrvatske i tko zna koliko još takvih diljem svijeta.

No to još nije sve; nemojmo zaboraviti Onoga koji je sve to učinio mogućim, Onoga koji nas je okupio i koji nas drži zajedno, koji nam daje snagu i koji nas vodi na tom putu. Bogu hvala na tome!

Natalija Oreč, Frama Zagreb-Leopold Bogdan MandićZa komentiranje se registriraj ili ispuni sljedeća polja:

*