Logo

Središnja figura loga stilizirana je rimska svjetiljka s kristogramom, iz 4. st., pronađena u Sisku, koja prije svega simbolizira Krista u našim životima, koji nam obasjava korake. Ona je izraz naše vjere u Krista, istinsko svjetlo u svakome od nas.
Zemaljski život prikazan je kao put koji pred nas stavlja brojna pitanja i teškoće, kao i raskrižja na kojima odlučujemo kojim putem krenuti.
Kršćani su otpočetka Krista smatrali svjetlom svijeta. Već od
4. stoljeća veliko značenje pridaju paljenju uljanica na početku euharistijskih sastanaka. U kršćanskome bogoslužju svaki plamen koji gori uvijek je znak Duha, koji je Gospodin i Životvorac, znak one vjere Božjega dara koji prosvjetljuje, grije i pročišćava život. Jasno je da je upaljena svijeća znak naše raspoloživosti u dijalogu s Bogom i naše ljubavi prema njemu, ali uvijek ostaje ponajprije znak njegove ljubavi prema nama.
Mladima koji traže put potrebno je takvo svjetlo da ih vodi. Svjetlo o kojem nam Krist govori u evanđelju svjetlo je vjere, Božji milosni dar, koji rasvjetljuje srce i razbistruje um. Zato su toliko važne Isusove riječi kojima tumači svoj identitet i poslanje: »Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, ne će hoditi u tami, nego će imati svjetlost života.« (lv 8, 12) Mladi su pozvani da ga prihvate, kako bi i po njima svijet bio osvijetljen istinom i zapaljen ljubavlju Isusa Krista.

PREUZMI LOGO