Službeni poziv na slavlje 20. obljetnice osnutka Frame u Hrvatskoj

Draga braćo i sestre, radosna vas srca podsjećam da se ove godine navršava dvadeseta obljetnica osnutka Franjevačke mladeži u Hrvatskoj. Prije 20 godina, u teškim trenucima rata i neizvjesnosti, u Hrvatskoj je započelo živjeti bratstvo Franjevačke mladeži (Frame). Razdoblje nastajanja Frame u Hrvatskoj karakterizira evanđeoska gorljivost mladih u služenju bližnjima po primjeru sv. Franje kojoj težimo i danas. Kroz proteklo razdoblje Frama se mijenjala i rasla te danas broji sedamdesetak mjesnih bratstava raspoređenih u pet područnih bratstava u cijeloj Hrvatskoj.

Povodom dvadesete godišnjice želimo si posvijestiti veliki Božji dar i milost koju smo primili kroz prisutnost Frame u našoj domovini, kroz prisutnost bratstva Frame u našim životima, te se ponovno potaknuti na izvorno i istinsko življenje Evanđelja.

Pozivamo vas na zajedničku zahvalu i proslavu koja će biti u subotu 2. lipnja 2012. u Rijeci na Trsatu s početkom u 10.00 sati, gdje ćemo kroz zajednički program i slavlje euharistije dostojno slaviti ovaj važan događaj za nas.

Prijaviti se mogu svi članovi mjesnih bratstava (sadašnji i nekadašnji) do 9.svibnja 2012. na framahr@gmail.com, a za sva pitanja možete se obratiti Mihaeli Rajič i  fra Milanu Krišto. Participacija za susret iznosi 40,00 kuna koje treba uplatiti prilikom prijave. Uplate se vrše područnim blagajnicima i bez njih prijave ne vrijede.

Geslom susreta „Pođimo zajedno“ želja nam je potaknuti nas na radosno zajedništvo koje je obilježje franjevaštva. Iskoristimo ovu obljetnicu, susret i pripremu kao poticaj za rast u zajedništvu. Detaljnije informacije kao i pripremne kateheze (tri kateheze, jednom mjesečno) prosljeđivat ćemo vam kroz naredno razdoblje do susreta, a sve ćete materijale moći naći i na našem portalu: www.frama-portal.com. Budimo radosni u zajedništvu, postojani u ljubavi! Radujem se našem susretu!

Mir i dobro!